Aktiviteetit ❈

Bieggassa on runsas valikoima erilaisia harrastusvälineitä, jotka ovat vapaasti vieraiden käytettävissä. Lähde vaikka hiihtämään, lumikenkäilemään, maastopyörälenkille, kalaan.....valinta on sinun!

Uutuus! Kokeile lomallasi Bieggan uutta kalastuskanoottia. Kanootissa  on kaksi selkänojilla varustettua istuinta ja voit mukavasti meloa matalissakin vesissä. Kanootilla pääset toki melomaan myös tunturi- maisemista nauttien!

FATBIKE-läskipyörä
Nyt pääset Villa Bieggassa kokeilemaan alun perin Alaskan olosuhteisiin kehitettyä fatbikea eli "läskipyörää", joka vie maastopyöräilyn kirjaimellisesti aivan uusille urille! Erikoisleveät renkaat ovat tämän lajin ydin. Ne rullaavat hyvin esimerkiksi pehmeässä hiekassa, eivätkä polkujen juurakot ja muut esteet matkantekoa hidasta.

Fatbikea kutsutaan myös lumipyöräksi, sillä se on suunniteltu myös talvikäyttöön. Leveä, karkeakuvioinen rengas antaa hyvän pidon lumella pyöräiltäessä. Talvipyöräilyä voit harrastaa koko Raattaman Reittien latuverkostolla. Pyöräilijät väistävät aina hiihtäjiä. Polkuja ja ajoon sopivaa maastoa on alueella runsaasti. Fatbikella voit ajaa myös kansallispuistossa. Villa Bieggassa on fatbike lomalaisten käytössä!

Katso fatbikevideo

MURTOMAAHIIHTO JA LASKETTELU
Hiihtoon on Bieggassa todellakin hyvät mahdollisuudet. Raattaman Reittien latuverkosto kulkee tontin rajalla ja ladulle pääset saman tien. Latuja on kaikentasoisille hiihtäjille niin tunturissa kuin laaksoissakin. Laduista pidetään hyvää huolta ja niiden kunnossapitoa voi seurata realiajassa osoitteessa raattamanreitit.fi

Lähimmät laskettelurinteet sijaitsevat Pallaksella (35km), Oloksella 45km),
Ylläksellä (85km) ja Levillä (70km). Hetasta (60km) löytyy Jyppyrän laskettelurinne, joka soveltuu hyvin vasta-alkajille.


VAELLUS
Villa Biegga sijaitsee suositun Hetta - Pallas vaellusreitin varrella. Vuontisjärveltä voi nousta Montellin majalle ja jatkaa siitä Pallaksen tai Hetan suuntaan. Tunturiin ei tarvitse välttämättä nousta sillä Bieggaa ympäröivässä kangasmaastossa on helppo kulkea ja nauttia luonnosta. Kuljetpa missä vaan täällä hengität tutkitusti maailman puhtainta ilmaa!

KALASTUS
Kalastukseen on Lapissa erinomaiset mahdollisuudet. Lukuisat järvet ja joet tarjoavat mahdollisuuden kalastaa esim. rautua. Ounasjoki virtaa vain 3km päässä Bieggasta ja "Väylältä" eli rajajoella Muoniossa voi kokeilla onneaan nousulohen kanssa. Talvella voit pilkkiä vaikka viereisellä Vuontisjärvellä, joka on kuulu ahvensaaliistaan.

MARJASTUS JA SIENESTYS
Bieggan ympäristössä luonnon antimista pääsee nauttimaan jo omasta pihapiiristä lähtien. Ensin kypsyvät hillat ja heti perään mustikat, puolukat, kaarnikat ja karpalot. Sienestämään on myös helppo lähteä koska maasto on helppokulkuista.