❈ Revontulet - Aurora borealis ❈

Ounasjoki 21.11.2019

Villa Bieggassa mahdollisuus opastettuihin valokuvausretkiin ja luontokuvauskursseihin. Lue lisää!

Suomen Lappi on yksi maailman parhaista paikoista havainnoida revontulia. Siitä johtuen tänne tullaan ympäri maapallon revontulia katsomaan. Japanista ja Keski-Euroopasta tehdään valmiiksi räätälöityjä revontulimatkoja Enontekiölle!

Revontulilla, tuolla öisen taivaan mieliä kiehtovalla ilmiöllä, on monta nimeä ja tarinaa niiden synnystä. Taivaantulet, taivaanvalkeat, virvatulet, reposet. Ovatko ne jättiläisten sytyttämien nuotioiden loimuja vai ketunhännän kipinöitä, kun se laukkoo tunturissa? Niiden näkymisen yötaivaalla on tiedetty ennustavan milloin mitäkin tapahtuvaksi.

Revontulia voi Lapissa nähdä elokuun lopusta aina huhtikuulle asti. Auringon aktiivisuudesta riippuen käytännössä aina kun on riittävän pimeää, mutta parasta havainnointiaikaa on kello 19-03 välinen aika.

Internetissä on useita revontuliennusteita tarjoavia sivustoja, joita voi seurata. Esimerkiksi Auroras Now ja Aurora Forecast. Kannattaa kuitenkin aina mennä ulos pois piha- ym. valoista ja seurata omin silmin, onko taivaalla tapahtumassa jotain erityistä!

Muistathan, että oikea lämmin pukeutuminen on tärkeää koska usein ollaan paikallaan pitempiäkin aikoja!